Publisert

Nei, du MÅ ikke ha morgenkaffen din

flat lay photography of cup of coffee surrounded by coffee beans

Oooh, dette var kontroversielt sagt og dette utsagnet kommer til å treffe mange. Men sannheten er at du MÅ ikke ha morgenkaffen din. Du overlever uten morgenkaffe, ikke sant? Nettopp. Derfor trenger du ikke morgenkaffen.

Vi mennesker forteller oss selv så mye tull og til slutt begynner vi å tro på det og det fører til kroppslige reaksjoner. Vi kan fortelle oss selv at vi er dumme når det gjelder matematikk, at vi må ha vin hver kveld for å kose oss, at vi må røyke når vi er sugne på røyk, at vi er ulykkelige og sure uten morgenkaffe osv.

Nei, vi må ikke noe av dette. Her må du ta makt over stemmen i hodet som forteller at du MÅ noe.

Dette gjelder spesielt om du ønsker å bedre livet ditt og få bedre vaner. Du vet f.eks at kake ikke er bra for deg, men likevel spiser du kake på bursdagen din fordi det er en rutine og ¨man må da feire bursdager og kose seg fordi man lever kun én gang¨. Kan man ikke feire bursdagen sin ved å ta vare på helsa si og heller spise fruktsalat? Kan man ikke feire bursdagen sin ved å ta vare på helsa si og gå en lang tur i skogen i stedet for å ha usunn mat og alkohol på kvelden? Kan man ikke kose seg med skogstur og fruktsalat?

Når du skal endre livet ditt, trenger du å se hvor du lurer deg selv og kroppen din. Du trenger også å se hvor samfunnet lurer deg og kroppen din. 

Når du tar vare på helsa di, når du faktisk lytter til hva kroppen din vil ha for å overleve og ha en bra helse, så vil du ikke bare bedre livet ditt og den fysiske helsa di. Men du vil også bedre din mentale helse, være mer i flyt og dermed åpne opp for mer åndelighet og se det vakre rundt deg.

Husk dette; Du trenger ikke alt du tror du trenger. Du må ikke gjøre alt du tror du må gjøre. Ta deg en pause og lytt til ditt indre uten å la disse kontrollerende stemmene og forventninger fra samfunnet diktere hva du skal gjøre. Du MÅ ikke ha kake på bursdagen din fordi det er ¨normalt¨. Du må ikke ha morgenkaffen for å klare deg gjennom dagen. Når du sitter fast i slike trosystem, er du fanget og hvert fall ikke fri. Din helse påvirkes både fysisk og mentalt. 

Ta kontroll og vit at du fortjener alt godt. Din kropp fortjener alt godt. Ditt sinn fortjener alt godt.

Er du interessert i lese mer om kategorien Selvutvikling og tips og triks om denne kategorien? Vil du abonnere på slike blogginnlegg? Velg hvilke kategorier du vil abonnere på under. Du vil kun få en e-post når det er et nytt innlegg om kategorien du abonnerer på og kan når som helst melde seg av.